Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Σύκα και σκάφες ...


υπότιτλος  : 

για να πούμε τα σύκα σύκα, την σκάφη σκάφη και τα ιδιωτικά σχολεία επιχειρήσεις …


δεν είναι κακό να πιστεύεις σε κάτι, να φροντίζεις για αυτά που εκτιμάς ως συμφέροντα σου… απλά είναι υποκριτικό να ισχυρίζεσαι ότι πρεσβεύεις την αξιοκρατία, την ανάγκη για βελτίωση του μορφωτικού επιπέδου των ελλήνων, τις νέες αντιλήψεις που θα βελτιώσουν την ελληνική κοινωνία, και να αποδέχεσαι σαν ένωση ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων την μεταφορά της δραστηριότητάς σου από τον έλεγχο του υπουργείου παιδείας σε εκείνο του υπουργείου εμπορίου …!!!



και για να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και κινδυνεύουν σαν τον βασιλιά στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν να παρελάσουν ξεβράκωτοι στην επόμενη παρέλαση, διαμαρτυρόμενοι ότι τους αδικούμε, ότι δεν είναι ακριβώς έτσι, ότι δεν έχουμε δει την πλήρη εικόνα, κλπ θα τους ρωτήσουμε να μας πουν: [α] τι προτίθενται να κάνουν με το ιδιωτικό σχολείο που καταγγέλθηκε ότι διέπραξε απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων για να ευνοήσει τους μαθητές πελάτες του ; [β] τι προτίθενται να κάνουν με το ιδιωτικό σχολείο που καταδικάστηκε από το πρωτοδικείο Πατρών όταν αποπειράθηκε να μην πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτικούς που απασχολούσε χρησιμοποιώντας την κλασσική κομπίνα της δήθεν νέας αδειοδότησης ;

με μεγάλη την πιθανότητα να απαντήσουν με φληναφήματα του στυλ … δεν προβλέπονται ποινές από το καταστατικό της ένωσης, κι εσείς γιατί κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα ;…γιατί βασανίζετε τους μαύρους ; ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο, … κλπ, τους απαντάμε ότι :

στους δύσκολους σημερινούς καιρούς έχουν χάσει πια ακόμα και το στυλ και έμειναν με το στυλάκι…

και ..

ας αναμετρηθούν με τον υπότιτλο,  ειλικρινά,  μιλώντας με τον εαυτό τους …









Υ Γ
καταγράφω συνοπτικά την σχετική ειδησεογραφία από τον ιστότοπο tvxs



25/06./14

Καταγγελία για απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων από ιδιωτικό σχολείο δημοσιεύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Ειδικότερα η ΟΙΕΛΕ, που επικαλείται δημοσίευμα του i-school, αναφέρει πως ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Η απάτη στήθηκε ως εξής: Δήλωναν επίσημα για παράδειγμα πως τη Δευτέρα οι μαθητές θα έγραφαν Άλγεβρα, ωστόσο οι μαθητές στην πραγματικότητα έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο, που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων.

Έτσι το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, τα έλυνε και στη συνέχει έκανε φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επόμενη ημέρα φυσικά «αρίστευαν».




"ισες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά..."



29/06/14

Ηχηρό ράπισμα δέχτηκε η ιδιοκτησία του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Αναγέννηση» και κατ’ επέκταση κάθε ιδιωτικό σχολείο που χρησιμοποίησε την κλασσική κομπίνα της δήθεν νέας αδειοδότησης (ενώ αποτελεί συνέχεια παλιού σχολείου), ώστε να απαλλαγεί από τις οφειλές προς το δημόσιο και να απολύσει χωρίς αποζημίωση τους εκπαιδευτικούς
….
Το πιο σημαντικό τμήμα της απόφασης είναι η αιτιολόγηση της κομπίνας με τη δήθεν νέα αδειοδότηση, ώστε να απολυθούν οι παλιοί εκπαιδευτικοί. Το δικαστήριο, επικαλούμενο τα άρθρο 5 παρ. 8 του ν. 682/77, θεωρεί ότι στην περίπτωση του εν λόγω εκπαιδευτηρίου δεν τίθεται ζήτημα «νέας αδειοδότησης», αλλά «συνέχισης της παλιάς επιχείρησης» (από τη στιγμή μάλιστα που στεγάζονταν στο ίδιο κτήριο και το ενοικίου θεωρείται, λόγω ύψους, εικονικό και στη νέα διοίκηση μετέχουν συγγενείς των παλαιών μελών του ΔΣ του σχολείου), επομένως έχουμε μεταβίβαση άδειας και οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να απολυθούν. Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου