Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πράσινη Μούμια


Έκτακτες ειδήσεις

(από τον συνεργάτη ρεπόρτερ φάντασμα, 
στο Υπουργείο Πολιτισμού . . . )

Στην Αμφίπολη με την είσοδο στον τύμβο αποκαλύφθηκε ότι εκεί, δεν υπήρχε τελικά ενταφιασμένο κάποιο πρόσωπο της οικογένειας του Μεγάλου Μακεδόνα στρατηλάτη Αλέξανδρου, γιού του Φιλίππου… 
αλλά, μία μούμια 
ανήκουσα όπως απέδειξαν τα στοιχεία, 
στο Σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ


Οπαδοί της οικογένειας των Παπανδρέου συγκεντρωθέντες αυθορμήτως, και μεταφερθέντες με λεωφορεία των ΚΤΕΛ επιτόπου, φώναζαν ενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη: «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» .. θεωρώντας ότι η ανακάλυψη,  παραμονές της ημερομηνίας ίδρυσης του πανελληνίου σοσιαλιστικού κινήματος, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.. . 




Ο ΓΑΠ έκανε (με μήνυμα ηλεκτρονικό) προσφυγή, ζητώντας να δεσμευτούν τα όποια τιμαλφή δεν πρόλαβαν να αρπάξουν τυμβωρύχοι, με την νομική αιτιολόγηση ότι είναι ο μόνος πρωτότοκος φυσικός απόγονος.

Στην προσωπική του σελίδα στο φατσοβιβλίο, ο πρώην πρωθυπουργός αφήνει να αιωρούνται αόριστες κατηγορίες και υπονοούμενα με σημαντικότερα και πιο χαρακτηριστικά … 
[α] την φράση: «μα πως κατάφερναν να περάσουν οι τυμβωρύχοι από τόσο στενές διόδους;» που οι δημοσιογράφοι εκτίμησαν σαν απευθείας επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο (για σύληση του τύμβου, υποκλοπή τμήματος του θησαυρού – γνωστού και ως ψηφοφόροι και μέλη του Κινήματος…) 

και [β] την παρατήρηση: «δεν βλέπω τίποτα σχετικό με τον Μέγα Αλέξανδρο, που διάφοροι ελληναράδες μας διαφήμιζαν, … 
αλλά μπορεί σε καμία απόμερη γωνιά, να βρούμε σε δέντρο που βρίσκεται στον ταφικό περίβολο, χαραγμένο με καρδιά και βέλος το γράμμα «Α» που οπωσδήποτε ταιριάζει με το όνομα του μεγάλου στρατηλάτη,  αλλά και με το βαπτιστικό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ... 
αν δεν το χάραξαν τίποτα αναρχικοί. 
(Εδώ τα ΜΜΕ ανακάλυψαν, με δεδομένη και την ιστορικά καταγεγραμμένη αδυναμία του ΓΑΠ να κάνει στοιχειώδεις διαδοχές σκέψεων με χιουμοριστικές προεκτάσεις… την απευθείας αναφορά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως σηλήσαντα την περιουσία του Ιστορικού ΠΑΣΟΚ …)

Να επισημανθεί ότι ουδείς αναφέρθηκε στην περίπτωση το αρχικό «Α» στον ταφικό περίβολο να ανήκει στον Άκη, (Τσοχατζόπουλο), όχι για λόγους τακτ για τον φυλακισθέντα πρώην δελφίνο … αλλά εφόσον αποδεικνύεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός δεν πέρασε από εκεί … από το γεγονός ότι βρέθηκαν πολλά χρυσά ενώτια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα που άλλως θα είχε παντελονιάσει 


Οι επιστήμονες που εισήλθαν ως ειδικοί 
στον κεντρικό ταφικό θάλαμο, βρήκαν:

[α] εγχάρακτες επιγραφές στους τοίχους με πράσινους ήλιους, που δεν είναι σαφές αν ανατέλλουν ή δύουν… 
και ιστορικές ατάκες του Ανδρέα Παπανδρέου 
με σειρά χρονολογική, που είχε διεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά… (αρχίζοντας από τα «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», ... συνεχίζοντας στα «Έξω οι Βάσεις του Θανάτου» … για να προχωρήσει στα  «ένταξη υπό όρους», και «συμφωνία για την απομάκρυνση των βάσεων σε 20 χρόνια !» …  

[β] έντεχνα ζωγραφισμένο δάπεδο 
με: [β.1] μωσαϊκό απεικονίζον τον ιδρυτή Ανδρέα να κοιτά στον ορίζοντα οραματιζόμενος (στους παλαιότερους ενθυμίζον επιτυχημένη προεκλογική αφίσα) 
και  [β.2] σε τρίτο θάλαμο, (αν πρώτος χαρακτηρισθεί ο προθάλαμος και δεύτερος ο κεντρικός, αποκαλύφθηκαν ζωγραφισμένες διάφορες σκηνές από συναντήσεις του ιδρυτή Ανδρέα με σημαίνοντα πρόσωπα του τρίτου δρόμου προς τον σοσιαλισμό. Η επί κεφαλής των ανασκαφών πρότεινε να δοθεί με αυτή την αφορμή η ονομασία στον ενδιάμεσο διάδρομο «προς τον Τρίτο θάλαμο»   

[γ] σε επίπεδο κάτω από την υπερυψωμένη έδρα όπου στηρίζονταν η Πράσινη μούμια, βρέθηκαν αποθηκευμένα, ορισμένα μάλιστα πρόχειρα τοποθετημένα,… μια σειρά αγαλμάτων με μορφές στελεχών του κινήματος … μεταξύ των οποίων: πέντε Πετσάλνικοι, τρεις Κατσανέβες, τέσσερεις Κατσιφάρες και ένας Πάγκαλος σε ημιτελή μορφή. 
Τα συγκεκριμένα χαρακτηρίστηκαν ως κτερίσματα και άλλα παραφερνάλια από τους ανασκαφείς κατά την καταγραφή. 
Το γεγονός της συγκεκριμένης αποκάλυψης κάνει τους αρχαιολόγους να πιστεύουν πως είτε δεν υπήρξε τελικά επέμβαση αρχαιοκαπήλων στον συγκεκριμένο κεντρικό θάλαμο… είτε τα συγκεκριμένα αρχαία εκτιμήθηκαν ως μικρής αξίας και αφέθησαν να παραμείνουν ατάκτως εριγμένα – παρατημένα ανάμεσα σε άλλα μπάζα . . . 








αναρτημένα εικονίδια από google images

1   Όλες οι ειδήσεις για Αμφίπολη / από [ www.zougla.gr ]  400 Χ 300

2   Μούμια / από [ www.521news.com ]  622 Χ 350

3   Χαραγμένος κορμός / από [ gr.dreamstime.com ]  400 Χ 267

4   ΠΑΣΟΚ τεντόπανο / από [ romiazirou.blogspot.com ]  1600 Χ 1200

5   Ανδρέας Παπανδρεου / από [ www.agrinioculturre.gr ]  500 Χ 300

6   Αρχαία αγάλματα / από [ trikkipress.gr ]  350 Χ 263

7   Αμφίπολη σφίγγες / από [ fimotro.blogspot.com ]  500 Χ 563

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου