Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Τέρης Χρυσός



Ο υπουργός Γκίκας Χ ετοιμάζεται να δανειστεί

εκ μέρους της χώρας που κυβερνά ο Σαμαρο-

βενιζέλος και το σύστημα που τους στηρίζει, 

πάνω από 2 δις με την έκδοση νέου ομολόγου.

(αθροιστικά, τον Απρίλιο και Ιούλιο 2014 θα

δανειστούν πάνω από 6 δις …)




Προφανώς το πλεόνασμα που σύμφωνα με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ παρουσιάζεται στα δημόσια λογιστικά στο πρώτο επτάμηνο του 2014 (πλεόνασμα με το χρέος του κράτους προς τους πολίτες να αυξάνεται κατά 1 δις μηνιαίως … !!! ) δεν επαρκεί για να καλύψει τον καργκιόζ - μπερντέ της παράστασης  success story.






Τόσο πολύ δε έχουν οι φερόμενοι ως επιτυχώς και συνετώς κυβερνώντες κερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών και την υποστήριξη των συμμάχων τους,  ώστε το ομόλογο θα υπάγεται στο Αγγλικό δίκαιο,  όπως αρμόζει σε μία αποικία χρέους ...  .


Επειδή σε πολύ κόσμο δεν γίνονται κατανοητοί οι πολύπλοκοι πίνακες με στοιχεία που αναφέρονται σε με παράξενα ονόματα μεγέθη της οικονομίας, και προτιμά να πίνει φραπέδες, να παρακολουθεί την Βραζιλία να χάνει με 7-1 στο μουντιάλ, να σχεδιάζει διακοπές δίπλα στη θάλασσα (ειδικά το μικρό ποσοστό του πληθυσμού που έχει ακόμα ακόμα κάποια εργασιακή σχέση ή εισπράττει ακόμα κάποια αξιοπρεπή σύνταξη …) θα αποπειραθώ να εξηγήσω την κατάσταση διαφορετικά ..  



Έγκριτος δημοσιογράφος μεταφέρει στον τηλεοπτικό σταθμό που εργάζεται με κάθε επιφύλαξη αποκλειστικές πληροφορίες που δείχνουν το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας.
«έχουμε χρεοκοπήσει οικονομικά και αδυνατούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό…
Ακούγεται ότι ο υπουργός πολιτισμού για να καταφέρει να ανεβάσει η Λυρική Σκηνή την επόμενη παράσταση αναγκάστηκε να αφήσει σε Ενεχυροδανειστήριο ως όμηρο τον Τέρη Χρυσό».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου