Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Κήνσορες και Θεράποντες Δημοσιογραφούντες




Υπάρχει ( ; ) από κάποιους η άποψη ότι : αξιολόγηση ποιότητας κρεάτων για προώθηση στο κοινό των καταναλωτών για το τραπέζι του Πάσχα πρέπει να γίνεται:

[α] από τσοπάνηδες - εμπορευόμενους - έχοντες ίδια συμφέροντα … που κρύβουν αρρώστιες … με την σκέψη: «η σούβλα θα τα ψήσει» καλύπτοντας οτιδήποτε μεμπτό …

[β] από περαστικούς… που στην τύχη … ζητάμε την γνώμη τους, για να απαντήσουν: «απ ότι βλέπω» …

ή, το σωστό: 
[γ] από υπεύθυνους που έχουν την δυνατότητα (όταν και αν δεν χρηματιστούν …) να αναλύσουν σωστά τα δεδομένα ενημερώνοντας τον κόσμο 





Σε όλες τις αξιολογήσεις … (τα σχήματα «κριτές και κρινόμενοι») … ανάγκη βασική – αρχική … αποτελεί η αντικειμενική δυνατότητα των αξιολογούντων να κρίνουν.

Είναι γνωστό, σε όσους παρακολουθούν τα κοινά, ότι οι δημοσιογράφοι ασκούνται καθημερινά στο σπορ αξιολόγηση (κριτική) των πολιτικών και της κυβέρνησης.  



Εύλογο είναι … (ή, θα έπρεπε να είναι), να προηγηθεί προς διευκόλυνση των αναγνωστών τους, η αξιολόγηση των κρινόντων – αναλυτών.

Προς τούτο προτείνω να αναρτηθούν στην διαύγεια, ή κάτι αντίστοιχο … με ίδια πρωτοβουλία των δημοσιογραφούντων, κάποια στοιχεία των βιογραφικών τους (όχι βεβαίως όσα είναι προσωπικά δεδομένα…)  



Για παράδειγμα διαβάζοντας τα βιογραφικά: [1] του κ. Χιώτη των ΝΕΩΝ (γνωστού από το κολάζ με στόχο τον υπουργό Κατρούγκαλο) που ξεκινά από την Αυριανή (της «χρυσής εποχής» της γνωστής εφημερίδας) … [2] του κ. Β. Μπεσκένη, σχολιαστή του ΣΚΑΙ που δυσθυμεί κριτικά (με κομψό τρόπο ομολογώ) έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που περιηγήθηκε σε διάφορες θέσεις στις οποίες η πρόσληψη γίνεται με κομματικές εκλογές…) ο αντικειμενικός αναγνώστης - ακροατής – τηλεθεατής μπορεί να καταλάβει αρκετά … 


Παρατηρήσεις 

Κήνσορας
: ΣYN τιμητής. 1. αξιωματούχος στην αρχαία Ρώμη, που είχε ως έργο να εκτιμά την περιουσία και να ελέγχει τα ήθη των πολιτών. 2. (μτφ.) άνθρωπος που κρίνει και επικρίνει τις γνώμες και τις πράξεις των άλλων: Kήνσορες της δημόσιας ζωής

Θεράπων: 1. Αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες του σε κάποιον επί μισθώ, υπηρέτης. 2. Αυτός που παρέχει σε κάποιον ορισμένη υπηρεσία.  






αναρτημένα εικονίδια από google images

1   ΜΜΕ / από [ www.fcpaok.net ]   576 X 360

2   παρκουρ αναρχικοί / από [ unfollow.com.gr ]   1136 X 640

3   Πρώτο Θέμα / από [ emprosdrama.blogspot.com ]   660 X 1006

4   Κατρούγκαλος / από [ emprosdrama.blogspot.com ]   790 X 906

5   Μάκης και Θέμος / από [ www.parapolitiki.com ]   258 X 320

6   όλοι μαζί / από [ rebeliskos.wordpress.com ]   640 X 400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου