Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ας είμαστε Ειλικρινείς



Ανέκδοτο

Βράδυ. Βρέχει σε βαθμό κατακλυσμού… Φορτηγατζής κινείται με χαμηλή ορατότητα όταν ακούει γδούπο και αντιλαμβάνεται ότι κάτι πάτησε. Κατεβαίνει μέσα στο σκοτάδι και διαπιστώνει ότι χτύπησε χωρίς να το θέλει έναν κουρελή προφανώς άστεγο που βρέθηκε να περπατά στην άκρη του δρόμου με αυτό τον διαβολόκαιρο. Διαπιστώνει ότι τον τραυμάτισε θανάσιμα, και ρίχνοντας μια γρήγορη ερευνητική ματιά ολόγυρα διαπιστώνει ότι κανείς δεν τον είδε. Σπρώχνει το πτώμα στο χαντάκι που βρίσκεται στο πλάι του δρόμου και ξαναμπαίνει στο φορτηγό του να συνεχίσει το αγώι

Το νερό παρασύρει το άψυχο σώμα και το ξεβράζει μετά από 2 χιλιόμετρα στη θάλασσα. Την επόμενη ημέρα 2,5 χιλιόμετρα από την ακτή, πλούσιος με κρις κραφτ κάνει βόλτες όταν νιώθει μία ανατάραξη. Σταματάει την εξωλέμβιο και βλέπει ότι έχει διαμελίσει ανθρώπινο σώμα (πρόκειται για τον χθεσινό άστεγο πού σκότωσε ο φορτηγατζής). 


Ο ιδιοκτήτης του κρις κραφτ, συνειδητός πολίτης τηλεφωνά με το κινητό, φτάνει αμέσως ένα ελικόπτερο της ασφαλιστικής του εταιρείας, παραλαμβάνει τα κομμάτια του πτώματος και τον τηλεφωνήσαντα και τους οδηγεί στο καλύτερο νοσοκομείο της περιοχής. Μετά 2 ώρες αναμονής και 3 εσπρέσο, ο σε αγωνία διατελών πλούσιος ππιάνει έναν χειρούργο που έχει βγει από τα επείγοντα και τον ρωτά: «τι έγινε με αυτόν που σας έφερα σήμερα το πρωί,»

Και ο γιατρός του απαντά επαγγελματικά:

«Κύριέ μου, τι να σας πω … Αν μας τον είχατε φέρει λίγο νωρίτερα θα τον είχαμε σώσει …» 




Το συγκεκριμένο ανέκδοτο δεν φαίνεται να απέχει πολύ από τη λογική των φιλελεύθερων καθώς απαντούν στο ερώτημα: γιατί όταν κάποια χώρα ακολουθεί τις προτάσεις- υποδείξεις τους πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο… (δείκτες που καταγράφουν αύξηση της φτώχειας του πληθυσμού, πτώση του προσδόκιμου ζωής των πολιτών, ζητήματα έλλειψης ευτυχίας, υποβάθμισης ποιότητας ζωής , … )

Ανακαλύπτουν την δικαιολογία ότι: «τηρήσατε το 99 % της συνταγής, αλλά… ξεχάσατε το 1 % το οποίο και οδήγησε το όλο σχέδιο σε αποτυχία»  



Αν ήταν περισσότερο ειλικρινείς, σήμερα που η ιατρική επιστήμη εξελίσεται στην προσπάθεια να βρεθούν φάρμακα και θεραπείες εξειδικευμένες ανά ασθενή… θα μπορούσαν να μας πούν ότι το πρόγραμμά τους, για να έχει τελικά κάποια επιτυχία, θα πρέπει να τηρηθεί όχι μόνο κατά γράμμα σαν πρόγραμμα νομικού και οικονομικού πλαισίου, αλλά και από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Να τοποθετήσουμε στις «νέες θέσεις εργασίας» των μερικώς απασχολούμενων, που δεν θα είναι βέβαιοι αν θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν ποτέ, … που θα πληρώνονται αναλόγως των δυνατοτήτων του αφεντικού, πολλές φορές με καθυστερήσεις μηνών, που θα έχουν ύψος αμοιβής όχι αντίστοιχο της παραγωγικότητάς τους αλλά διαρκώς μεταβαλλόμενο, συγκρινόμενο με το υποθετικό ημερομίσθιο όπως ο ΟΑΣΑ υπολογίζει σε πίνακες διεθνών στοιχείων … κάποιους αλλοδαπούς εισαγόμενους προς «εργασία σε γαλέρα», από χώρες που ο κίνδυνος για την ζωή τους, η καταστροφή λόγω πολέμων, σεισμών, καταποντισμών, επιδημιών, κλπ… τους έδιωξε, υποχρεώνοντάς τους να αναζητήσουν πανικόβλητοι απλά την όποια επιβίωση, ένα πιάτο φαγητό, μια αλλαξιά ρούχα, ένα αυτοσχέδιο καταφύγιο του τύπου παραπηγμάτων στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας για ύπνο. 




Ας είμαστε ειλικρινείς …

Όσοι έζησαν στην Ελλάδα και κυρίως στην Δυτική Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική στα χρόνια του ξέφωτου της παγκόσμιας Ιστορίας (μεταξύ 1950 και πρώτης δεκαετίας του 21-ου αιώνα), δεν πρόκειται, όσο και αν πιεστούν – απειληθούν – εκβιαστούν να μην αντιδράσουν βίαια στο τέλος … προσπαθώντας να διατηρήσουν κάποια ελάχιστα έστω στοιχεία προσωπικής αξιοπρέπειας και ανθρώπινου τρόπου ζωής… 





αναρτημένα εικονίδια google images

1   Βρέχει στην εθνική / από [ www.citylocalnews.gr ]  800 Χ 600

2   Χέρια γιατρού / από [ www.ygeia6.gr ]  448 Χ 336

3   Σκίτσο με γαλέρα / από [ Panosxanos.blogspot.com ]  709 Χ 232

4   Κατά-ζητειται Εργασία / από [ www.freepen.gr ]  457 Χ 322

5   Σκλάβοι στη νέα τάξη / από [ asimpiestos.blogspot.com ]  300 Χ 254

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια...Μια ακτινογραφία της σημερινής .....παγκοσμιοποιημενης κοινωνιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή