Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Η προς τον εν Λονδίνω Τερζήν Επιστολή



παρακάτω, αντί άλλου σχολίου για την στενάχωρη είδηση που ανάρτησε ο Μαρίνος Κ. … παραθέτω επιστολή που τότε (μέσα δεκαετίας 80) είχα συγγράψει προς τον Γιώργο Τερζή, ... 
πρώην (1976 – 1982) συν-φοιτητή με διαφορά ενός έτους (τότε και τα «κοντινά» έτη τα θεωρούσαμε συμφοιτητές…),  συγκάτοικο (στην ίδια πολύ-κατοικία που στην πλειοψηφία της ενοικιάζονταν από φοιτητές…),  συν-τρώγοντα στα λιγοστά ταβερνάκια της Ξάνθης,  πολιτικό συν-οδοιπόρο, …

Δεν εστάλη τότε… Δημοσιεύεται σήμερα αποστελλόμενη…



Αγαπητέ Γιώργο


Όπως ανεμένετο , οι φίλοι σε θυμούνται στις αγγαρείες. 
Τοιουτοτρόπως , επειδή απουσιάζεις εις την αλλοδαπήν , ανέβαλα επ αόριστον την μετακόμιση και το αμπαλάρισμα της οικοσκευής μου.

Όμως , για να μην αισθάνεσαι τύψεις και αισθήματα σκωριάσεως πολιορκούν τη σκέψη σου - σου αναθέτω την κάτωθι επικίνδυνη αποστολή.

Ο δευτερότοκος αδελφός μου, αφού επί σωρεία ετών με κυνήγησε σε βουνά και λαγκάδια κρατώντας υπό μάλης κομψά πινάκια φακής και καλλίγραμμες χορεύτριες για να μου αφαιρέσει την πρωτοκαθεδρία εκμεταλλευόμενος την λαιμαργία μου και την φιλία του με τον εκδότη της SAN (ο οποίος θα με τύπωνε πρωτοσέλιδο θέμα σε συνέχειες), τελικά απογοητεύτηκε και κατέληξε να προσεγγίζει το τέλος των μαθημάτων του ΕΜΠ όπου , όπως ισχυρίζεται , είναι εγγεγραμμένος.

Έτσι , αλλόφρων, απεκόμισε διπλωματικήν εργασίαν ονόματι «Μέθοδοι θεμελιώσεων κατά τον 19-ο Αιώνα» και - ο απερίσκεπτος - αναζητεί τώρα, κατόπιν εορτής , τρόπους για να προσεγγίσει αναιμάκτως την συγγραφή της.

Κατόπιν των ανωτέρω , απεφάσισα να σου επιστείλω την ως άνω και ως κάτω επιστολήν αυτήν και να απαιτήσω ή επαιτήσω (δεν ενθυμούμαι καλώς) την προσωπικήν σου συμβολήν εις την αναζήτηση σχετικών άρθρων - βιβλίων εις την εκεί βιβλιοθήκην.

Πιθανώς , κατά τις αναζητήσεις σου, να κατορθώσεις να ανακαλύψεις, κάποιον ξεχασμένο ειδικό , γνώστη του αντικειμένου θεμελιώσεις 19ου αιώνα, ο οποίος ως επισκέπτης καθηγητής σε παραδοσιακό ίδρυμα της γηραιάς Αλβιόνος, ξέχασε λόγω ηλικίας να αποχωρήσει και παρέμεινε ξεχασμένος σε κάποια σκοτεινή γωνία της βιβλιοθήκης, όπου και ο χάρος αδυνατώντας να τον βρει τον άφησε ζωντανό πέραν του αιώνος...

Η υφαρπαγή τμημάτων σημειώσεων που πιθανώς βρεις επάνω του θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως πρωτότυπη εργασία ή να πωληθούν στην πλατεία Αβησσυνίας με σεβαστό κέρδος.

Αναμένω λοιπόν απαντητικές υποδείξεις , σχετικώς με το αντικείμενον, και άλλα τυχόντα ελεεινά υποκείμενα. 
STOP


Προσοχή : Η επιστολή αυτή, καταγραμμένη με συμπαθητικό μελάνι , έχει συνταχθεί με ειδικό τρόπο για την προστασία του συγγράφοντος και την οικονομία του αναγνώστη.

Όταν διαβαστεί τόσο ώστε να γίνει κατανοητή , ο αποδέκτης θα πρέπει να κόψει με λεπτό ψαλιδάκι το τετράγωνο στηρίξεως - διαρροής (δεύτερη σειρά από το κάτω μέρος της σελίδας από καρέ ντιν χαρτί , Τρίτη στήλη από δεξιά )

Με την αφαίρεση αυτή και την τοποθέτηση του χάρτου σύμφωνα με τον μαγνητικό βορρά , δημιουργείται ειδικό σύστημα ροής , που συμπαρασύρει τα αναγραφόμενα εν είδει χοάνης προς το υπερδιάστημα.

Αποτέλεσμα , εκτός της διατήρησης του απορρήτου της αλληλογραφίας και η εξοικονόμηση του πολυτίμου χαρτιού δια την συγγραφήν απαντήσεως ή οιασδήποτε άλλης χρήσεως.

Λέγεται ότι ο Αριστοτέλης δεν μας υποθήκευσε το σοφόν του σύγγραμμα: «Πιθανότητες και Μέθοδοι για να Κλέβετε στους πεσσούς» , όχι όπως μέχρι προ τινός οι αρχαιολόγοι υποστήριζαν διότι του το κατέσχεσαν οι «νονοί» τυχερών παιχνιδιών της εποχής , αλλά από υπερβολική τσιγκουνιά και ανυπαρξία χάρτου.


Αυτά και έπονται συνέχειαι.

Ο Αρχισπαθάριος της Ξάνθης, γυναικάδελφος του Α. Παπανδρέου, Ανάδελφος Χ. Μ.


(δεν βάζω εικόνες ...)












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου